YOUtopia | Zet je handtekening onder Leuven Zonder Racisme
1881
post-template-default,single,single-post,postid-1881,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Zet je handtekening onder Leuven Zonder Racisme

Onze stad is één van de meest diverse steden van Vlaanderen. Ze telt immers 156 nationaliteiten en bijna een derde van onze mede-inwoners heeft een migratieachtergrond. We streven er als stad dan ook naar dat iedere Leuvenaar dezelfde kansen krijgt om zich ten volle te ontplooien. Daarom treden we toe tot de Europese Coalitie van Steden Tegen Racisme, kortweg ECCAR, op 21 maart 2018, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.
Met dit UNESCO-programma willen we racisme en discriminatie aanpakken oa. in het onderwijs en de huisvesting, op de arbeidsmarkt en door culturele diversiteit te promoten.

We laten deze toetreding echter niet zomaar passeren en hopen dat jij ons komt vergezellen op deze bijzondere dag.
Om de brede gedragenheid van het ECCAR programma in Leuven voor te stellen en te onderstrepen, nodigen we alle organisaties, verenigingen, bedrijven en burgers uit om onze toetredingsverklaring mee te komen ondertekenen.
Willen jij of jouw organisatie wel mee tonen dat racisme geen plaats heeft in onze stad? Zet dan je handtekening tussen 16u en 18u in de wandelzaal van het stadhuis. Mis zeker ons gezamenlijk fotomoment niet om 17u.

Heb je ideeën? Of wil je actief deel uitmaken van dit project? Laat het ons weten!