YOUtopia | YOUTOP (Kessel-Lo)
1777
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1777,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Categorie
Stad beleeft, YOUtopia

-> Deze YOUtop vind je aan de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo, vlakbij het station van Leuven.
.
YOUtops zijn kunstinstallaties op wielen die opengeklapt kunnen worden tot overdekte ontmoetingsplaatsen.
Ze werden ontworpen door People’s Architecture Office (China) en In Certain Places (UK) als People’s Canopies om publieke ruimte te verbinden.
In Leuven staan 4 YOUtops ter beschikking van de Leuvenaars. Sinds de feestelijke opening van 24 september 2016 stonden deze verrijdbare kunstinstallaties in een proefopstelling op enkele locaties in de stad. Ze werden tijdens Leuven Ontvlamt écht deel van de publieke ruimte van Leuven.
Deze YOUtops kunnen door iedereen worden gebruikt. Iedereen kan van de YOUtop een eigen stukje stad, een eigen warmere samenleving maken. Mensen kunnen er elkaar ontmoeten, een optreden organiseren, een gesprek voeren over wat de ideale samenleving nu precies inhoudt, net zoals Thomas More deed. De YOUtops willen tegemoet komen aan het gebrek aan fysieke ruimte voor de Leuvenaars. Zo wordt een stukje publieke ruimte voor iedereen bruikbaar.

De YOUtops staan op een vaste plaats en kunnen ook enkel op die plaats worden gebruikt.
De Locaties voor de YOUtops zijn: het sluispark in Leuven, Arthur Degreefstraat in Leuven, Centrale werkplaatsen Kessel-Lo en Ymeria Wijgmaal.

Voor meer info over de YOUtops en het gebruik ervan, mail naar youtopia@leuven.be