YOUtopia | De vonk van Stijn (35j)
1847
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1847,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Categorie
Stad vol verhalen, YOUtopia

Iedere week delen we “De Vonk van …”, daarbij deelt iemand z’n droom/idee voor de stad Leuven.
Omdat grootse dingen starten bij een droom. Omdat een vuur start bij een vonk.

Deze week: de vonk van Stijn. “Ik heb nooit ergens anders gewoond dan in Leuven. Ik krijg hier een dorpsgevoel in de stad en dat vind ik heerlijk. Altijd wel iemand die je kent en een ‘schoown klapke’ mee kunt doen.  Soms heb ik moeite met het elitaire karakter van Leuven, er mist een vleug rock ‘n’ roll. Van mij mag het allemaal wat volkser, wat losser en speelser. Ook in de natuur: ik heb een heel groen hart en ik mis wildgroei in de stad, ruimte voor insecten, juffers, de bever die terug is.

Ik woon vlakbij een stukje bos waar ik af en toe een ree spot en dat vind ik fantastisch: zo vlak bij het centrum van de stad! Ook de bever in het centrum van Leuven heb ik intensief opgevolgd. Als de Dijle meer zou worden opengegooid, zou dat nog meer natuurlijke en menselijke activiteit rond het water opleveren. Ik vind Leuven heel aangenaam om te wonen, maar meer wildgroei zou het nog leefbaarder maken. Er werden wel al goede stappen gezet! Zoals het Dijlewolvenpad in het Van Dalepark.”