YOUtopia | De vonk van Lieselotte (35j)
1815
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1815,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Categorie
Stad vol verhalen, YOUtopia

Iedere week delen we “De Vonk van …”, daarbij deelt iemand z’n droom/idee voor de stad Leuven. Omdat grootse dingen starten bij een droom. Omdat een vuur start bij een vonk.

Deze week: de vonk van Lieselotte (35j)

“Ik ben een geboren en getogen Leuvense en na jaren in Hasselt te hebben gewoond, ben ik blij eindelijk terug te zijn in mijn stad. Ik vind Leuven echt een stad op mensenmaat, hoewel ik graag naar Antwerpen en Gent ga, woon ik het liefst in Leuven.

Ik ben een cultuuromnivoor en wat mij betreft mag er in deze stad nog een museum bij, Museum M is geweldig, maar een fotografiemuseum erbij zou wel interessant zijn.

Mijn Vonk voor deze stad is dat Leuven echt de stad van de lezer wordt. Overal mensen zien zitten lezen: in het park, op een pleintje … daar word ik gelukkig van. Waar ik woon, heb ik een boekentil geplaatst en als ik mensen een boek uit de til zie halen, maakt mijn hart een sprongetje.”

Lieselotte is ambassadeur voor Leuven Leest