YOUtopia | Banksje – Valentine Kempynck
1851
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1851,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Categorie
Stad beleeft, YOUtopia, YOUtopia-BONUS

Al tien jaar bouwt beeldend kunstenares Valentine Kempynck met drie bakstenen ‘banksjes’ op de nokken van daken. Deze bankjes geven een plek aan overleden familieleden of vrienden, bijvoorbeeld om uit te rusten of gewoon dichtbij te zijn. Dierbare doden krijgen zo letterlijk een plaats toebedeeld. Ze blijven te midden van wie hen lief is, zichtbaar voor iedereen. Zo wordt de dood zelf een nieuwe plaats gegund, en maakt zij het huis van het leven sterker.

Op zondag 11 maart 2018 komt Valentine om 11 uur vertellen over haar Banksje project in 30CC/Predikerenkerk.
Daarnaast zal ze ook 8 Banksjes bouwen in en rond Leuven. Leuvense organisaties, verenigingen, groepen, buurtcomités en scholen kunnen financiële steun aanvragen bij de stad Leuven via een YOUtopia-bonus als ze een Banksje willen bouwen ter ere van iemand die overleden is. Stad Leuven is bereid om 8 Banksjes te financieren.

Meer info over de bonusaanvragen, vind je op deze site.
Wil je meer weten over de lezing? Kijk dan hier.